fredag den 22. juli 2011

Lidt tips... sættekasser

... men nok ikke en decideret DIY. Mange har spurgt angående sættekasserne, så her lige et fælles svar på nogle af spørgsmålene.

Først og fremmest så er alle de sættekasser, I har set her på bloggen, lavet med stof - og ikke papir eller tapet. Det er en fantastisk mulighed for at få brugt sine stofrester - og i sær alle de fantastiske børnestoffer - på.

Jeg har taget et par billeder af det grej, jeg bruger. Jeg starter med at måle hullerne og lave en lille tegning af hvor mange huller, der er med hvert mål. Herefter tegner jeg en masse firkanter på vlieseline (en god kraftig kvalitet). Til at tegne med bruger jeg min patchwork lineal, som jo er genial til det. Der er mål og streger på både den ene og den anden led, så det er hurtigt at få tegnet firkanterne af. Herefter klipper jeg firkanterne ud og finder det stof, jeg vil bruge. Ved at lave firkanterne først er det nemt at se, hvordan motivet vil blive placeret på firkanten. Vlieseline stryges på stoffet (ikke på forsiden, som billedet illustrerer, men på bagsiden selvfølgelig :-) ) og herefter klippes/skæres firkanten ud. Her bruger jeg igen min patchwork lineal og rulleskæreren - det er super hurtigt, nemt og ikke mindst præcist. Når firkanterne er færdige og har fundet deres placeringen i sættekassen, så limer jeg dem fast med spraylim. En ganske almindelig spraylim, der kan lime både stof, papir og træ. Her skal man passe på, kun at spraye et tyndt lag på, da limen ellers kan trænge igennem stoffet og give en misfarvning, som ikke ser pæn ud.

Og det der med at male sættekassen. Jeg har forsøgt mig med mange slags maling, men har nu fundet en spraymaling, som giver et rigtig fint resultat. Og det er tilmed nemt og hurtigt. Så mine sættekasser er altså spraymalet :-)

Her lidt billeder af noget af processen....
OBS - skal selvfølgelig stryges på bagsiden af stoffet - men her mest for at vise, hvordan man kan få motivet placeret på sit vlieseline :-)

8 kommentarer:

 1. Sådan en lineal MÅ jeg simpelthen eje!!!!!

  SvarSlet
 2. god ide med at spraymale dem, det tror jeg, at jeg vil tage til mig. Tak for tips :D

  SvarSlet
 3. Ej hvor sejt og god vejledning

  SvarSlet
 4. sikke en fin ide - det er noget jeg helt sikker vil gøre brug af

  SvarSlet
 5. Hej Tusind tak for dine tips - ville egentligt have gjort det med papir - men hvorfor ikke få udnyttet stofresterne - så passer det også til de nye puder.
  MVH Jette

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...