mandag den 25. juli 2011

DIY Patchwork II - dynebetræk

Her følger en DIY på at sy sit patchworkstykke sammen til et dynebetræk. Det er ganske enkelt, men jeg ved af egen erfaring, at selv det mest enkle kan gå i fisk, hvis man får gjort det i den forkerte rækkefølge. Måske du kan få glæde af denne lille DIY. Den første del af DIY om patchwork kan du se her.

For at lave en "bagside" river jeg stoffet på alle 4 sider til den ønskede bredde og længde. På den måde ved jeg, at det er helt lige og "i vinkel". Jeg har prøvet at måle og klippe, men det duer ikke for mig - det bliver altid virkelig skævt, men rive-metoden fungerer for mig.

Så lægges forside og bagside ret mod ret, og der syes først lige ud og så zig zag "hele vejen rundt" fra bunden op langs den ene langside, hen over toppen og ned langs den anden langside. Og man syer selvfølgelig ikke den fjerde side - "bunden" - sammen. Når du er kommet rundt har du dit dynebetræk med hul i bunden.

Der sættes nåle rundt langs kanten for at holde for og bagstykke sammen mens du syer.
Herefter vendes retten ud på dit dynebetræk - det ser nu sådan her ud.


Bunden skal nu lægges op, så betrækket får den ønskede længde. Jeg lægger dobbelt op, så der ikke er nogen synlige stofkanter. Du kan sy hele vejen rundt og skal altså ikke først tage forsiden og så bagefter bagsiden. Her er forsiden...


Og her er bagsiden. Pres med strygejern inden du syer sammen.


Og her det færdige hjørne.... jeg syer endnu en stikning fra retsiden gennem både for- og bagside for at lukke de første 15 cm af hjørnet, så dynen ikke smutter ud. En enkelt, nem og fin løsning.


Og det færdige resultat fik lov at låne Karens dyne, så man kan se det lidt bedre.


Jeg håber, at I kan få glæde af denne DIY - sig til hvis noget er uforståeligt.

8 kommentarer:

 1. Hejsa:)
  Jeg har deltaget på din Give Away, og den ville ikke udgive, men nu tror jeg at jeg har deltaget helt vildt, selvom jeg ikke kan se min kommentar:) unskyld for det!

  Kh TrineEmilie

  SvarSlet
 2. Uha - nu blev det straks lidt mere fristende af give sig i kast med noget patchwork tror jeg;)
  Meeeen skal vist lige have mig en alvorlig snak med min symaksine om, hvorvidt den er villig til at overgive sig i mine hænder endnu engang...har mine bange anelser;)

  SvarSlet
 3. Hvor er det fint Mette:)
  Du er bare så god:)

  SvarSlet
 4. Hvor er du bare god. :) Dejlig nem Diy. Den vil jeg helst sikkert få brugt.. Hvad mål bruger du på firkanterne til junior betræk..?? Kh Janni

  SvarSlet
 5. Hvor er det bare en fin DIY. vil lige høre hvor store laver du dine firkanter.

  Skøn blog du har.

  SvarSlet
 6. Skøn blog og fantastiske DIY's du har. Jeg takker meget - med dine vejledninger i baghånden er jeg sluppet for mange mange mange grå hår og omsyninger :-)
  Jeg ønsker mig blot en vejledning i at skære stof ud. Jeg synes, det er svært at få det helt lige...

  SvarSlet
 7. Tak - super at I kan bruge den. Mht. str. på firkanter. Til baby bryger jeg 15x15 og til junior 22x22.

  Jeg skal nok lave en vejledning i at skære stof ud, når tiden tillader det :-)

  Kh. Mette

  SvarSlet
 8. Vil lige høre om de 15x15 og 22x22 er med elle uden søm rum.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...