søndag den 28. august 2011

Hjælp - Jeg er ny blogger - et lille bidrag


Mia har jo startet super initiativet "Hjælp - Jeg er ny blogger". Jeg har sendt endnu et lille bidrag omhandlende kommunikation, som jeg tror kunne væren nyttigt, som ny blogger at tænke over. Måske du kan bruge noget af det?Hvordan følger man med i at andre lægger en kommentar?
Ofte har nye bloggere ikke fået slået den funktion til, der automatisk sender dem en mail, når der lægges en kommentar til et af deres indlæg. Det er selvfølgelig valgfrit, om man vil slå funktionen til, men det giver langt bedre muligheder for at skabe dynamik og debat, når man kan følge mere præcist med i hvornår, der lægges kommentarer. Dine læsere værdsætter også din respons, hvis de har stillet dig et spørgsmål eller blot kommenteret dit indlæg. En kommentar kan jo også blive lagt på et af dine ældre indlæg - og så har du ikke en chance for at opdage det, medmindre du får besked, når det sker.
 
Når du lægger en kommentar hos andre...
Når du lægegr en kommentar hos andre har du mulighed for at krydse af i en lille boks, om du vil have tilsendt opfølgende kommentarer på indlægget. Hvis du f.eks. har stillet et spørgsmål, som du gerne vil have svar på, er det en rigtig god idé at sætte dette lille kryds, da du lynhurtigt får lagt så mange kommenrtarer rundt omkring, at det bliver umuligt at huske, hvor det lige var du skulle tilbage og tjekke for svar. På denne måde kommer de direkte i din mailboks. Det kan også være at blogejeren svarer dig med et spørgsmål tilbage - og så er det jo rart at opdage, ikke?
 
Skal man kunne komme i kontakt med dig?
Det er en rigtig god ide at have din email adresse synlig på din blog, så dine læsere kan komme i kontakt med dig.

12 kommentarer:

 1. Ja, lige præcis det med at huske at klikke på 'send svar mia E-mail'-knappen volder mig store problemer!
  Jeg VED den er der, men jeg glemmer bare 9 ud af 10 gange at klikke :(((
  Det burde altså være omvendt! - at den var sat til svar, og man skulle klikke for at afmelde.

  SvarSlet
 2. Dejligt med flere gode råd, tak for tippet mht. det lille kryds... det vil jeg prøve af ASAP.

  Tror da også lige jeg smider min mail op på bloggen :0)

  Hov krydset er så et klik på "tilmeld dig via e-mail" :0)

  SvarSlet
 3. Detter liker jeg !! Trenger alle råd jeg kan få ;)
  Klem Birgit

  SvarSlet
 4. Tak Mette - jeg har fået mailen, men druknede lige i sygdom herhjemme, og fik aldrig svaret og gjort mere ved det ! Skal nok få rettet op på det!

  Jeg har lavet en fin pdf fil med hele dokumentet i, men kan bare IKKE finde ud af at lægge en pdf fil på bloggen. ÆV! Ville ellers være smart hvis folk kunne hente den som et dokument (ala e-bog) de kunne gemme og tage frem som de får problemer.

  Smil fra Mia

  SvarSlet
 5. da jeg startet med at blogge for 4 år siden var jeg helt lost ... så jeg tog en pause fra bloggen i over et år ... grunden var at jeg ikke anet hvordan det foregik ... men for at blive synlig så er der kun en vej ... fodarbejde ... at kast kommentar alle vejne og tilføje mange blogge som faste læser og kikke ind på blokke flere gang om ugen ... så man kan følge med hvad der sker...
  nu kan jeg kun tale for mig selv men hvis jeg har skrevet mange kommentar på en blog og jeg aldrig får respons ja så opgiver jeg at skrive der mere ... det er vigtigt at melde tilbage og jeg har lært at huske at tilmelde mig så jeg får en mail tilbage på de steder jeg besøger :)
  dejligt at I hjælper nye-blogger :)

  SvarSlet
 6. Hehe hvor sjov eller et pudsigt tilfælde måske??

  Men sad her i eftermiddags og prøvede at finde et spørgsmål jeg stilet dig for noget tid siden!!

  Et spørgsmål der lød sådan ca sådan...
  Til de fine sængesæt du laver om hvor store firkanter du laver når du laver sengetøj??

  Jeg er nemlig ny blogger og kunne da slet ikke finde frem til der hvor jeg havde spurgt!! så en virkelig god ide det her med at sætte kryds så man får svar tilbage!!

  og også en god ide med email det vil jeg få gjort med det samme!!

  tak for en virkelig god blog som jeg læser så ofte jeg kan... virkelig god inspiration du giver mig TAK!!

  SvarSlet
 7. Hvor føler jeg mig dum. Nu har jeg været blogger i HELE 2 år, og jeg anede ikke noget som helst om den dumme knap (ved opfølgende kommentarer). Nu kender jeg den. Og hvor er den bare genial. Jeg har ledt efter den længe, uden at vide hvor jeg skulle lede. TAK

  SvarSlet
 8. Er der ikke en som kan fortælle mig hvordan man får det tilmeldingslink på? Jeg har den nemlig ikke på min blog, og aner ikke hvor jeg skal finde den.
  Lene

  SvarSlet
 9. Kære alle

  Tak for jeres kommentarer - dejligt at det kan bruges. Og I giver jo selv rigtig gode eksempler på, hvorfor det kan være en rigtig god idé :-)

  Zgrubler - Jeg er helt enig - det burde faktisk være omvendt!

  Mia - Hver ting til sin tid :-) Kunne man ikke lave det som et Google-dokument? Så kan man stadig fylde på, men folk vil hele tiden få den nyeste version, når de klikker sig ind?

  Helle - Ja, jeg har det på samme måde. Hvis man ikke får svar mister man lidt lysten til at være aktiv på den pågældende blog.

  Kreative Rainbow - Lige præcis :-) Men jeg har svaret dig - og mit svar var, at jeg til babysenegsæt bruger firkanter på ca. 15 cm og til junior er de ca. 20 cm.

  Henny - Super at du nu ved det :-) Jeg er sikker på, at du bliver glad for den.

  Lene - Hvilken et link mener du? Det, der giver dig en mail, når folk lægger beskeder hos dig? Eller det, der sender dig opfølgende kommentarer på de kommentarer du lægegr på andres blogs? Den sidste er der helt automatisk, når du lægger en kommentar - du skal bare aktiv tilvælge den. Den anden skal du ind og slå til i dine indstillinger i dit betjeningspanel. Vælg indstillinger/kommentarer - og så er det aller nederst!

  Kh. Mette

  Mama Krea - Ja, det er forskelligt fra blog til blog om det er et lille kryds, der skal sættes, eller om det er et link, der skal trykkes på :-)

  Landliv - Dejligt at du kunne bruge det.

  SvarSlet
 10. ups - hvad er et google dokument mon :-)?

  Må jeg lægge kommentarerne med ind herfra - der er gode råd synes jeg!

  Smil fra Mia

  SvarSlet
 11. Hej Mia

  Ja selvfølgelig må du det :-)

  Et google dokument er et dokument (ligesom i word), som du opretter på nettet. Når du har skrevet det (eller copy-pastet det du allerede har skrevet ind i det), kan du gøre det offentligt tilgængeligt og linke til det direkte. Samtidig kan du gå ind og rette og dermed hele tiden have den nyeste version tilgængelig. Du finder det i topbaren i google - klik på overskriften "mere" og så dokumenter. Giver det mening?

  Kh. Mette

  SvarSlet
 12. Hej Mette
  Det var en rigtig god og nyttig oplysning! Det har hidtil været noget besværligt, at finde ud af om folk har svaret. Tak for det!
  Knus Rita

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...