torsdag den 12. april 2012

Wiinblad - uåbnet sengesæt!

Min kollega og veninde har skatte på sit loft. I dag gravede hun dette frem, og i min søgen efter mere information, viser det sig, at Wiinblads tekstiler er et relativt ubeskrevet blad. Og selvfølgelig er det NT of Denmark (Nordisk Tekstil), der står bag - ligesom de gør det med de skønne elefanter. Mit bedste bud er, at det er tidlig 60'erne, men det kunne være, at jeg skulle høre NT ad, om de kan oplyse flere detaljer?

Men man kan dog læse lidt på bagsiden - nemlig at sengetøjet er lavet i 3 varianter/serier. 

"Midsummernights Dream" - med motiver fra Shakespeares "En skærsommernats drøm"
"Fajance" - med festlige midterdekorationer mindende om Wiinblads kakler
Og så dette - "Persian Pavillion" med motiver inspireret af islamiske miniature malerier og med en helt speciel guldeffekt (som der står) :-)

Man kan også læse, hvad der ellers findes i serien - duge, runde og firkantede, metervarer, dækkeservietter og almindelige servietter. Og endelig kan man læse, at det er designet i et samarbejde mellem Bjørn Wiinblad og chefdesigner hos NT Marianne Gersted. Wiinblad har stået for sort tuschtegning, mens Marianne har farvelagt.

Hvis du ved mere - så skriv endelig en kommentar :-) Jeg synes, det kunne være spændende, hvis man kunne finde ud af lidt mere om årstal mm.

Dette sæt er et sengesæt i størrelsen 140 x 200 cm. med pudebetræk på 60 x 63 cm. og lagen 140 x 250 cm. På lagenet er jeg ret sikker på, at der også er motiver - det er i hvert fald lagenerne jeg er stødt på i min søgen efter information. Og tænk at der er givet 10 års garanti på et sengesæt?

Eftersom jeg ikke kan finde andre på nettet, vurderer jeg, at det er rimelig sjældent og måske et samlerobjekt? Så hvis nogen samler og er interesseret, så tøv ikke med at byde på det :-) Jeg synes, det er utrolig smukt, men mine samlergener er desværre mest til det tyske retrostof :-)
13 kommentarer:

 1. Hej Mette
  Det er altid så lækkert med små gemte skatte. Wiinblad har bare den smukkeste streg.
  Min svigermor har arbejdet på NT i nogen og tredve år. Så hun har syet med alt Wiinblad, de fine elefanter og alt muligt andet guf. Jeg har en del metervare i denne slags også i en anden farvekombination.
  Jeg fik to sæt ny sengetøj af hende for nogen tid siden. Hun mente det var omkring 30-35 år gammelt, så det er dette her måske også. Du kan lige kigge på min blog under Wiinblad. Der er også due, dækkeservietter og lidt andet stof.
  Kh Vibeke

  SvarSlet
 2. Nu har jeg så længe tænkt at jeg skulle sende dig lidt billeder af nogle af de børneprint jeg har fået af svigermor fra NT. Det er bare ikke blevet. Tænkte vi måske kunne lave en lille byttehandel. Det bliver weekendens projekt. Nu har jeg skrevet det til dig, så skal det også gøres, hvis du er interesseret...:-)
  Kh V

  SvarSlet
 3. Jeg vil gerne byde 250 kr plus porto...?

  SvarSlet
 4. Jeg fik to sæt Wiinblad sengetøj foræret i 1979 ( at jeg husker det præcist er fordi det var i forbindelse med at jeg fik mit første barn )
  Det var brunt med guld, og jeg har det stadig ... og bruger det også endnu :)

  SvarSlet
 5. Jeg ved ikke så meget om Wiinblads sengetøj, kan blot huske, at jeg tilbage i 70'erne tapetserede min væg med Wiinblad tapet i stærke farver. Det var sprælskt :-)

  Øv, at du ikke kan tåle dyr, vi kunne ellers godt bruge dig heroppe igen - vi mangler sådan en dyrlæge.

  SvarSlet
 6. Ihh jeg har dugen i samme print. Og en anden dug i samme print med i brun og guld. SMukt!

  SvarSlet
 7. Det ser faktisk rigtig smukt ud, hvis man er til de farver. Sikke et fund!

  SvarSlet
 8. Kære Mette

  Fandt lige din blog da jeg googlede på Wiinblad Tekstiler :)

  Åhh,hvor fantastisk det er ! jeg har ledt efter Wiinblad tekstiler mange steder,men jeg har kun engang imellem været heldig. Og jeg har aldrig før stødt på sengetøjet :) Jeg vil meget gerne byde på det...kunne 350 kroner og jeg betaler portoen...friste Mette :)

  Jeg er selv uddannet håndarbejdslærer og syr alt mellem himmel og jord...dog helst børnetøj eller sjove puder og tæpper.

  Hvis jeg har en chance for at få fingrene i dit skønne sengetøj, så send mig en mail på shannet@gmail.com :)

  Hav en skøn weeekend !

  Kh Shannet

  SvarSlet
 9. Hej
  Har du fået solgt sengetøjet af Wiinblad ? Det ser meget smukt ud, det kunne jeg godt bruge. MVH Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten. Nej det er ikke okt endnu. Du kn skrive en mail, hvis du er interesseret på mettekirkeskovjensen@gmail.com

   Kh. Mette

   Slet
 10. Hej Mette, Hvis jeg vinder i lotto, så er jeg der som en mis. Tak for svaret. Jeg gemmer din mailadresse.
  MVH Kirsten

  SvarSlet
 11. Hej! Er det et eller 2 sæt du har af dette sengesæt?

  Venligst Christina Aagaard

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Christina

   Det vat et sæt, men det er solgt.

   Kh. Mette

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...