fredag den 17. august 2012

Uforskammet heldig!

Det er sådan en som mig!

Da jeg var lille, drømte jeg om at vinde en af de der konkurrencer, hvor man fik lov til at tømme BR på 2 minutter. Den drøm gik aldrig i opfyldelse.

Da jeg blev voksen, fik jeg en anden drøm. Den gik ud på at støde på en vuggestue eller børnehave, der skulle af med alle deres møggamle Hukitstole. Den drøm, havde jeg efterhånden skudt en hvid pil efter, da stolene efterhånden er så meget værd - og at alle ved det!

Ikke desto mindre er drømmen nu gået i opfyldelse! Dog er det ikke helt sket for mig, men derimod for en af Kartel-veninderne - hun har dog været så sød, at lade sit held dryppe på mig.

Jeg er derfor nu den lykkelige ejer af to 35 år gamle rå Hukitstole med masser af slid og historie. Jeg synes simpelthen, de er så fede, at jeg nu er helt rundt på gulvet over, hvad jeg skal gøre ved dem? Var helt sikker på, at de skulle males og tapetserers, hvis jeg nogensinde fik fingrene i nogle, men nu er jeg ikke så sikker mere. Hvad ville du gøre? Er det ikke bare lidt synd at male dem?

Prøv lige at overvej hvor mange barnenumser, der har siddet på disse stole gennem 35 år?


 

21 kommentarer:

 1. Dejligt!
  Jeg er selv den heldige indehaver af 2 styks, som har været i familien i 20 år. Før det boede de i en vuggestue på Vesterbro.
  I sidste weekend fik de en gang maling, og de blev vildt flotte. Måske jeg skulle tage at få dem vist frem...
  Selv om det er fedt de har "patina" så synes jeg du skal dekorere dem.

  Mange hilsner

  SvarSlet
 2. Det er helligbrøde at gøre noget ved dem. Imo ville de tabe værdi - men nu er jeg også antikvitetsfacist ;D Tillykke med fundene!

  SvarSlet
 3. Jeg vil også kalde det helligbrøde at male og tapetsere dem. Hvis de trænger rigtig meget, ville jeg max slibe og lakere, så de bevares i deres oprindelige udtryk, men så at sige bare er blevet renoveret.

  SvarSlet
 4. Mega fede Mette, jeg har 1 stk. stående i Hammel, bliver taget med til mig når jeg afholder Blogtræf, ahrmen er det ikke bare FEDT!!!

  SvarSlet
 5. Jeg arbejdede på et tidspunkt et sted, hvor de havde en skovhytte fyldt med de skønne stole. Desværre stod de ikke lige og skulle have nye, så jeg fik aldrig nogle med hjem - men tro mig, jeg drømmer stadig :)

  SvarSlet
 6. Jeg ville male dem, hvis jeg var sikker på jeg skulle beholde dem resten af mit liv.. Det der med at de samler værdi, og derfor lade være med at lave dem som man vil have de skal se ud, det kan jeg ikke se det smarte i, hvis man ikke skal sælge dem videre nu og her!
  Hellere nyde dem som man vil have dem nu og fortryde senere, sådan har jeg det :)

  SvarSlet
 7. Jeg har selv 2 stk stående i original.... Med grønt sæde og ryg. De er noget ramponerede, og jeg var sikker på, da jeg fandt dem at de skulle males over det hele. Nu er jeg ikke så sikker længere.
  De bliver nok bare slebet ned og træfarven lakeret på ny, og det grønne malet i en anden farve!

  SvarSlet
 8. Heldig dig skønt at få noget man har ønskede sig så længe :)

  SvarSlet
 9. Herligt - tillykke!!!
  Det er dejligt at have fundet din blog og blive inspireret af din kreativitet! Jeg må tjekke vores lokale "garnpusher" (jeg bor tæt på :) - nogle skønne garnnøgler til oldemors firkanter!

  SvarSlet
 10. Syntes godt nok stolene i min søn's klasse lignede nogen jeg havde set før i blogland :0) Han skal sidde på Hukitstol det næste års tid :) må hellere ligge en hentydning til skolen om at de da snart skal skiftes ud ;0)

  SvarSlet
 11. Heldige dig :O)
  Som de står der på billedet, tænker jeg sort og hvid.
  Det ville give det lidt bløde og runde design, en smule rå kant.

  SvarSlet
 12. Du må endelig ikke male dem. Det ville være synd!

  SvarSlet
 13. Altså Mette, så heldig var jeg også for 4 år siden, hvor min venindes børnehave skulle udskifte og hun tog to til mig og to til sig selv. Lasse sleb dem ned, malede ryglæn og sæde i højglans sort og lakerede benene, så de bare er træfarvede. Jeg ville stadig male dem, hvis jeg havde fundet dem i dag, elsker de stole og tanken om at de kun har kostet knofedt og lidt maling.
  God weekend
  KH Mia

  SvarSlet
 14. Ej, Mette!
  Hvor er du heldig! Jeg tænkte selv på disse fine stoler til børnene, for senest et par dage siden, med tanke på at vi skal bytte værelser her hjemme, og det ville være så perfekt at have et par af disse stående :) Dem du har været så heldig at få, er fra det år jeg blev født!

  Smil fra Marthe

  SvarSlet
 15. De er så fede de stole og år 1977 et godt år hi hi der blev jeg født smiiler.

  SvarSlet
 16. Nixen, dem må du altså ikke male (hi altså jeg ville ikke gøre det mener jeg) - uf de er fine.

  SvarSlet
 17. For et år siden skulle vi have fælles arbejdsdag i min søns børnehave og lederen var så sød at give mig 2 røde (de laveste) Hukit stole som var fra år 1978 det år var jeg selv børnehavebarn i selvsamme børnehave, tænk sig jeg har da sikkert selv haft min lille numse på de stole :o)Desværre er min søn blevet 6 år og stolene alt for små så de er solgt videre..

  Jeg har også 3 stk. junior størrelse stående som har fået lidt vand på benene (sidste års regn) en af dem tænkte jeg at jeg ville slibe ned og give noget ny lak og en højglans sort så den matcher hans værelse :o)

  De er smukke som de står men bliver da friske af lidt maling og/eller tapet :o)

  SvarSlet
 18. Du gør IKKE noget ved dem, de er fede....dit heldige asen ;0)
  Kh. Lene.

  SvarSlet
 19. De er så søde, både med nyt look men også i orginalversionen. 17. juni 1977 er dagen før jeg blev født. :)

  SvarSlet
 20. Dejligt når sådan noget sker :) Fik selv lov til at tømme et lager her i foråret, har solgt nogle og givet nogle væk. Men har selv seks stående herhjemme :) Jeg har lige malet dem, kun sædet og ryglænet, resten har jeg ladet være i den originale tilstand. Jeg har malet dem i seks helt forskellige farver og de er alle virkelig skønne. Og selvom jeg også er til det originale er der bare nogle ting der bliver enormt forskønnet af lidt frisk maling :)
  God dag.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...