tirsdag den 1. oktober 2013

Der må være noget om snakken....

Hvilken snak, tænker du måske? Det jeg hentyder til, er den spøgelsesagtige tilstand, der hersker i Blogland - og som har været tiltagene over det sidste halve års tid. En tilstand, der har mange årsager, men som primært handler om Instagram, dårlige muligheder for at kommentere via Apple-devices og måske en tendens til at læse indlæg gennem apps og andre læseprogrammer.....

Men frustrationen er til at tage og føle på. Du kan eksempelvis læse Lines indlæg her - og Ullas her.

Jeg har også selv oplevet tendensen. Færre kommentarer trods samme antal besøgene. Jeg har dog også droslet ned - måske netop af samme grund. For vi kan ikke komme uden om, at langt de fleste af os blogger, fordi vi er drevet af den kommunikationsform, det nu en gang er. Ingen af os har lyst til at stå og råbe ud i ingenting. Vi vil gerne dialogen og den daglige ping pong med vores læsere. Og når den forsvinder.... eller i hvert fald mindskes ... så forsvinder lysten også hos mange.

MEN.... vi kan jo alle sammen heldigvis gøre noget ved det, hvis vi lige som jeg gerne vil Blogland. Og det vil jeg. For det giver mig så ufattelig meget, og jeg vil i hvert fald nu selv blive bedre til at efterlade den hilsen, der viser, at man har været der. Vil I være med?

En af de mange regnbuer september bød på!
Og ved I hvad - jeg tror, at det er Blogland, der ligger for enden af regnbuen :-)

97 kommentarer:

 1. Jeg er her - jeg ser dig - Ane vinker:):)

  SvarSlet
  Svar
  1. Arh men det er så skønt Elisabeth :-) Og jeg vinker da tilbage til Ane - den lille lækkermås!

   Kh. Mette

   Slet
 2. Jep jeg vil gerne være med - for du har fuldstændig ret! Det er bare så meget sjovere med kommentarer ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det nemlig. Lad os se om vi ikke sammen kan vender skuden og gøre det hele lidt sjovere igen :-)

   Kh. Mette

   Slet
 3. Jamen, du har ret. Jeg er jo som regel forbi dine indlæg men får ikke lagt en kommentar. Men jeg er her. Knus Heidi

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Heidi

   Og jeg er jo også altid forbi dine indlæg, men får heller ikke lagt kommentarer. SÅ pilen peger i høj grad også på mig selv :-) Jeg er sikker på, at vi kan gøre det bedre - lad os i hvert fald prøve :-)

   Kh. Mette

   Slet
 4. Jeg tror også at blogland bare ha sovet lidt, det håber jeg i hvert fald, og nu er det begyndt at vågne op igen... At blogge er for mig meget personlig, og det er det, der gør det fedt. IG er godt, men blog er bedre :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susan

   Jeg kunne ikke være mere enig. Det er nemlig personligt, og det er jo det, der gør det sjovt, ikke? :-)

   Kh. Mette

   Slet
 5. Jeg vil også være med til at sørge for at der kommer flere kommentarer blogland. Sikke nogle flotte regnbuer :-)
  Hilsen Heidi

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Heidi

   Hvor dejligt! Og heldigvis lader det til, at vi er rigtig mange, der gerne vil være med til at forsøge at komme tilbage til Blogland :-)

   Og ja - fantastiske regnbuer!

   Kh. Mette

   Slet
 6. Jep.. jeg er med.. :o) jeg har forsøgt at hanke op i mig selv den seneste uges tid.. for du har helt ret.. tendensen er blevet at læse via mobilen og det er svært at kommentere den vej :o) Men nu skal det være.. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Yay - hvor dejligt at høre! Lad os gøre en forskel :-)

   Kh. Mette

   Slet
 7. Synes nu det ser suspekt meget ud som om den ender i mit soveværelse;0))

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var da ovre og kigge, da jeg tænkte det samme - men suk - ingen skattekiste eller bare en enkelt mønt :-(

   Slet
 8. Blogger har faktisk en "I like" knap, man skal bare aktivere og tilpasse den. Skal vi ikke gøre det? Kig på indstillinger for jeres indlæg under "Layout"...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elena

   Ja, det kan jeg efterhånden forstå, at den feature eksisterer - den skal da klart prøves af :-)

   Kh. Mette

   Slet
 9. Goddaw i stuen :) Intet fornuftigt at sige, men nu er der sagt hej igen..

  SvarSlet
  Svar
  1. He he - fornuftigt eller ej - men tro mig, lige i dag så betyder det meget, at du siger Goddaw! :-)

   Kh. Mette

   Slet
 10. Det må være oktobers personlige udfordring, skrive flere kommentar. Jeg nyder i hvert fald at læse med her hos dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Pernille! Og ja - lad os udfordre os selv! :-)

   Kh. Mette

   Slet
 11. Der er noget om det og jeg troede det bare var mig! Det er meget sjovere med kommentarer og man mister lidt gejsten uden. Jeg må også tager mig sammen og kommentere mere rundt omkring. Jeg havde en "like"-knap tidligere, men ingen brugte den. Den skal på igen, tror jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bestemt ikke bare dig :-) Men ja - lad os tage os sammen og derudover indføre Like knappen - så kan det være, at det sjove vender tilbage :-)

   Kh. Mette

   Slet
 12. Det er nok af samme grund, at det er svært at blive lukket ind i blogland som ny. Eventyret er, at man skriver for sig selv, men kommentarerne er det, der driver værket. Jeg søger at skrive rigtig mange kommentarer rundt omkring, og håber nogle på et tidspunkt kommer retur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej med dig!

   Der er helt sikkert en sammenhæng! Jeg vil da i hvert fald nu smutte forbi dig og kigge mig omkring :-) Men uanset - så er det altid hårdt arbejde, at komme i gang i Blogland - men det belønner sig til gengæld mange gange siden hen :-)

   Kh. Mette

   Slet
 13. Hvor er det et fint indlæg, Jeg er med (kan godt forstå dit opråb!
  Har været med på bloglovin i et halvt års tid, og sikke nemt det er, men mega besværligt at skrive kommentarer så må indrømme at jeg er lurer uden selv de mindste tegn! Når jeg kommer tilbage til dk, skal jeg et smut forbi jeres butik, boede førhen tæt på den men fik den aldrig besøgt så nu må det vist være.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Dorte

   Tusind tak for din kommentar. Jeg vil glæde dig til at se dig i butikken og hilse på dig - det er altid super dejligt at få sat ansigt på folk :-)

   Og ja - jeg gør det jo selv - det med at "lure" - men jeg vil nu også se, om ikke jeg kan finde tilbage til mit gamle blogger-jeg :-)

   Kh. Mette

   Slet
 14. Svar
  1. Dejligt Anne-Mette :-) Det lader heldigvis til at vi stort set alle er enige - og at vi alle gerne vil ændre tingenes tilstand. Det giver da et super håb!

   Kh. Mette

   Slet
 15. ja bloggen har en like knap og jeg har sat den på min blog under hvert af mine indlæg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle

   Ja, jeg må se om jeg kan finde den Like knap - for det kunne da være fint at have den som mulighed også :-)

   Kh. Mette

   Slet
 16. Ja kommentarerne er jo lidt hyggelige, og nok også dem der driver værket for mange af os... Har valgt at droppe Ig, da det blev lidt en tidsrøver for mig.. En tid jeg hellere vil bruge kreativt og på blogs... Kh Nanna, Stjernepus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nanna

   De er nemlig smadder hyggelige. Og ja IG kan sagtens blive en tidsrøver, men det kan nu også give en god synergi sammen med bloggen, hvis man finder balancen :-) Tak for din kommentar - lad os se om vi kan komme tilbage til det gamle Blogland :-)

   Kh. Mette

   Slet
 17. Svar
  1. Og et stort tak til Vundermutti her fra, fordi hun kiggede forbi :-)

   Kh. Mette

   Slet
 18. Enig. Har mærket faldende antal kommentarer på egen krop. Ganske demotiverende. Jeg læser stadig alle de blogs jeg gjorde tidligere, men nu via en reader. Her har man kun overfladen af indlægget og skal tage det ekstra step at åbne website hvis der skal lægges kommentarer og alt andet lige gær det, det mere besværligt. Jeg er sikker på at det, er forklaringen på de manglende kommentarer. Jeg er med i koret af "vi vil have kommentarerne tilbage".

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jane

   Som jeg arbejder mig igennem alle kommentarene, slår det mig hvor mange skønne mennesker, jeg har lært at "kende" gennem dette univers. Og hvor meget, jeg har savnet jer! Men som sagt peger pilen jo i høj grad på mig selv også - for jeg ved jo alt om dig og din nye skønne hverdag under de sydligere himmelstrøg, men jeg har ikke fået lagt de kommentarer, som kunne vise dig, at jeg var der :-) Men frit fra hukommelsen, så var det faktisk lige før, at jeg fældede en lille tåre over dine ungers værker fra værkstedet - den lille båd, og jeg har beundret mange lækre strikkerier fra din hånd. Jeg håber, at du har fået gang i en lille kreaklub og så håber jeg, at det er til at holde til, at have så dejligt vejr og en smule mere varme end vi er vant til herhjemme :-)

   Kh. Mette

   Slet
 19. Hørt... Lad os sammen vække blog-land til live igen og jeg er bestemt med. Jeg elsker at blogge.

  Kh Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette

   Skønt! Heldigvis lader det til, at vi er mange, som holder meget af Blogverdenen :-)

   Kh. Mette

   Slet
 20. Jepp, tilbage med alle de hyggelige, kreative, sjove og inspirerende kommentarer!

  SvarSlet
 21. Hep hep til os alle..... Jeg prøver virkelig at efterlade kommentarer rundt omkring i blogland hver dag..... Men mangler nogle gange responsen tilbage:-)
  Du gav engang et råd om at man i opstartsfasen med sin blog, skulle/kunne ligge ca.10 kommentarer hos andre bloggere hver dag, for at gøre opmærksom på sig selv..... Måske vi alle skulle prøve det igen!

  Fantastisk billede BTW

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Camilla

   Præcis - det er også mit eget gamle råd, jeg nu vil tage til mig for at komme i gang igen. Nogle gange skal man have et mål, for at kunne ændre en dårlig vane :-)

   Vi prøver!! Og tak - billedet er skønt, ja :-)

   Kh. Mette

   Slet
 22. Syntes også jeg 'kæmper' med faldende kommentarer - måske er det oven i købet ekstra svært når man er forholdsvis ny i blogland...

  Anyways, I'm in! - og tak for en super hyggelig aften :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anita

   Selv tak for en skønno aften. Dejligt med godt selskab :-)

   Og ja - det hjælper nok ikke at være ny... men jeg er sikker på, at vi kan finde tilbage til de "gode gamle dage"! Lad os prøve.

   Kh. Mette

   Slet
 23. 10 kommentarer om dagen! Mener faktisk at det var dig der for meget lang tid siden, kom med dette råd til nye bloggere!

  I juli måned fik jeg lavet 3 indlæg på bloggen, sommerferien blev i den grad brugt på IG! Det var meget generelt for blogland at her var stille, få indlæg og få kommentar!

  I august hankede jeg op i mig selv, begyndte at lave flere indlæg! Samtidig begyndte jeg også at være lidt mere flittig med selv at få lagt kommentar hos andre, da jeg selv var ked af de manglede på min blog!

  Så mit råd må være, husk at kommenter hos andre, hvis du selv bliver glad for en kommentar!

  Og så er der i den grad stadig plads til forbedring hos mig selv også, der er da dage hvor jeg bare skøjter indlæg igennem på bloglovin!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen du har jo fuldstændig ret! Og egentlig også det jeg skriver i indlægget. At pilen peger på mig selv også, og hvis jeg vil ændre noget, må jeg selv gå forrest :-)

   Og indlægget var ment som en opsang til mig selv - og et håb om at andre kunen tænke sig at være med. Heldigvis ser det ud til, at mine egne dårlige vaner er blevet en tendens hos mange - vi må se om ikke vi kan finde tilbage :-) Det ville være skønt.

   Kh. Mette

   Slet
 24. Vi er vist alle enige, det er sjovere MED kommentarer, selv om IG også er sjovt, så er det nu noget særlig med bloggen, der ligesom står der som en mere udfyllende dagbog, og med flere muligheder til nogle andre ting, som ikke er muligt via IG. Omvendt er IG sjovt og givende i form af det mer spontane i hverdagen, alt fra at vise hinanden ting, spørge hinanden til råds med hurtige svar, opmuntre hinanden, etc. Men lad os nu blive bedre til at lægge igen spor hos hinanden, i hvert fald så meget som vores dyrebare tid i hverdagen tillader. Det kan også hurtigt tage for meget tid, har jeg lagt mærke til, og det ene går altså ud over noget andet. Sådan er det jo bare, man har jo også et liv ved siden af de digitale medier, heldigvis for det ;-)

  Jeg har det sådan,at jeg stort set lægger en hilsen, når jeg kigger forbi en blog jeg følger, hvis jeg har noget på hjertet. Det kan være ofte i perioder, og sjældent i andre perioder. Sådan er det, og jeg lover at lægge en hilsen, når jeg kigger forbi, hvis tiden tillader det <3

  Kh Marthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marthe

   Du har altid været sød til at efterlade en dejlig hilsen :-) Og det har gjort mig glad hver eneste gang! Men ja - jeg åber at alle vi andre kan blive bedre igen, så vi kan få dynamikken tilbage, så det igen bliver sjovt at blogge :-)

   kram Mette

   Slet
 25. Jeg er fuldt ud enig. Jeg synes også at jeg laver og bruger tid på det ene indlæg efter det andet og bruger en. Del tid på det, men oplever samtidig også, at der ikke kommer så mange kommentarer som tidligere. Dette får altså lysten til at blogge drevet væk. Jeg synes selv jeg er rimelig god til at kommentere på andres blog, men jeg må da ærligt indrømme, at når jeg ikke får samme respons igen, så falder lysten desværre.
  Håber dette indlæg kan være med til at hive lidt op i blogland igen.

  Mvh helena

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helena

   Ja, jeg er jo fuldstændig enig. Og jeg håber lige som du, at vi ved at være åbne omkring, hvordan vi føler det, kan komme videre og genskabe dynamikken og de hyggelige kommentarer. Det ser ud til at vi alle har tænkt tanken - og at vi nu har lyst til at skabe en forandring. Det er jo bare fantastisk.

   Kh. Mette

   Slet
 26. Jeg synes det er en god opsang, for jeg er selv faldet i grøften. Hvis ikke jeg læser blogs fra computeren er det sjældent jeg kommenterer, da det bare tager LANGT mere tid fra mobil, iPad mm.

  Og det ER mere kedeligt at blogge med færre kommentarer. Jeg blvier grundglad for hver en kommentar, og det er enormt motiverende. Så jeg hanker op i mig selv, og håber andre gør det tilsvarende. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Maiken - det er jeg glad for at du synes. Og jeg er helt sikker på, at vi kan ændre det. det virker som om, at alle er motiverede og gerne vil ændre det :-) Det er virkelig dejligt!

   Vi bliver bedre til at kommentere fra nu af!

   Kh. Mette

   Slet
 27. Svar
  1. Hvor er det skønt at høre Lola!

   Kh. Mette

   Slet
 28. Ja, det ville være fantastisk hvis der igen kom lidt mere liv rundt om i Blogland. Jeg var tæt på at køre lidt sur i envejskommunikation forleden.

  Kh. Mirjam

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Mirjam

   Ja - nemlig! Køre sur i det! Det var også der jeg var. Men hvor er det herligt at finde ud af, at man ikke er alene om tankerne, og at alle på en eller anden måde har det på lidt samme måde - og at de også har lyst til at ændre det. Det kan kun blive bedre - og jeg starter NU!

   Kh. Mette

   Slet
 29. Ja, jeg vil gerne være med!

  Alle de indlæg som jeg nu læser om stilheden i Blogland minder mig om, at jeg skal huske at lægge flere kommenater på trods af mine egne manglende indlæg. Det skyldes dog ikke Instagram (som jeg slet ikke bruger), men derimod en stresset hverdag :-(

  Jeg nyder fortsat at læse din blog. Håber alle kommentarerne på dette indlæg giver lidt blod på tanden igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor lyder det godt, at du også er med! Og hvor det glæder mig, at du nyder at følge med :-)

   Vi bliver bedre fra nu af!

   Kh. Mette

   Slet
 30. Jeg vil gerne skrive en kommentare, men jeg synes ikke du viser
  så meget fra din kreativ hånd :) savner det rigtigt meget.
  kh. Helle
  Helleallan.larsen@gamil.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helle

   Det har du jo fuldstændig ret i. Jeg er dog i en fase lige nu, hvor kreativiteten desværre ikke fylder det meste, selvom jeg gerne ville. Kræfterne bliver lagt i butik og webshop, men der kan jeg heldigvis også bruge min kreativitet :-)

   Men det er da klart, at min blog er noget andet end for et par år siden - og det vil jo også ændre profilen hos dem, der læser med :-)

   men er glad for at du stadig er her :-)
   Kh. Mette

   Slet
 31. Jeg er også med, klart, husker også da jeg skrev til Karen Klarbæk som helt ny blogger. Hun skrev tilbage, vil du være blogger? Så kræver det drønhårdt arbejde.... She is right!
  Lad os ALLE komme i gang igen.
  kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Libbie

   Nemlig! Det er drønhårdt arbejde, og der er desværre ikke rigtig nogen mening i at hvile på laurbærene så at sige :-) Så dette er også en kæmpe opsang til mig selv - igang i gen - og også op på Blogger-hesten igen :-)

   Knus Mette

   Slet
 32. Jeg kommentere ofte på en del forskellige blog, Men desværre oplever jeg de allerfleste gange at der ikke "bliver givet noget" den andet vej. Heller ikke hvis man har spurgt ind til noget.

  Men nu har en hel masse jo læst dette fine indlæg, så nu er jeg sikker på at der sker noget :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linette

   Det du beskriver er super vigtigt. Man skal udover at lægge kommentarer, jo også sørge for at besvare dem, der bliver lagt :-) Og så skal dem, der har efterspurgt et svar måske også blive bedre til at komme tilbage igen og læse det - for måske bliver der spurgt til noget igen den anden vej? :-)

   Men ja- vi skal hanke op i os selv på alle leder og kanter. Og vi starter NU!

   Kh. Mette

   Slet
  2. Tusind tak for dit svar, som jeg selvfølgelig er vendt tilbage for at læse :)

   Kh. Linette

   Slet
  3. Fantastisk! Sådan skal det være :-)

   Kh. Mette

   Slet
 33. Du har så evigt ret jeg læser meget med men for ikke kommenteret og mon egen blog er gået helt i stå eller det vil sige at den aldrig rigtig kom igang. Men jeg skal op på hesten igen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Sille

   Fedt - lad os komme op på de heste - og give den fuld gas med at sprede god stemning og hygge i Blogland igen :-)

   Kh. Mette

   Slet
 34. hejsa
  har blogget lidt ind imellem i godt to år og har nok tilsammen fået ca 6 kommentarer. tager bestemt gejsten af arbejdet. men er her stadig og smider gerne en kommentar for fællesskabet:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette

   Dejligt at du tog dig tid :-) Og så vil jeg da også tage mig tid til at kigge forbi dig - det tror jeg nemlig ikke, at jeg har været før!

   Kh. Mette

   Slet
 35. Det Er SÅ FEDT at nogen nu endelig siger det som mange af os vidst går og føler og tænker og mærker.... TAK også til dig Mette...

  LAD OS BEVARE BLOGLAND:

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Louise

   Ja, lad os virkelig gøre en indsats :-) Og det er jo bare fantastisk at vi sammen kan råbe lidt liv i Blogland igen og hanke lidt op i os selv :-)

   Kh. Mette

   Slet
 36. Jeg er en af dem der læser mange blogs (næsten) dagligt - men har ikke selv en blog.
  Jeg kommenterer sjældent - meget ofte fordi jeg ikke ka' få lov til at efterlade en kommentar, fordi muligheden 'Anonym' ikke eksisterer.
  Men jeg oplever også at når jeg kommenterer eller spørger, så der ikke svaret - og så er min oplevelse jo at blive ignoreret - og ikke være med i 'den lukkede kreds af bloggere'.
  Så måske skal I som bloggere også gribe lidt i egenbarm ...
  Bare rolig - jeg forsætter med at læse :-) selvom jeg ikke kommenterer
  Mange hilsner Vibe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Vibe

   Tusind tak for din kommentar. Det du skriver er jo helt essentielt. Man kan ikke bede andre om noget, som man ikke selv tager alvorligt. Så selvfølgelig skal man svare på de kommentarer, man får. Jeg forsøger... men det kan som altid blive bedre :-)

   Tak fordi du læser med.

   Kh. Mette

   Slet
 37. Det er dejligt vi alle er enige om at vi skal kaste efter samme kurv alle sammen - jamen så lad os da gøre det, blogland er fantastisk, - fordi der er sådan nogle fantastiske mennesker bag.. Vi skal have fat i det der driver os alle !!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne jeg ikke have sagt bedre selv - HØRT! Lad os stramme os an og se om vi ikke kan få vendt skuden. Det ser ud til at vi kan.

   Kh. Mette

   Slet
 38. Enige søde Mette og jeg er her trofast:)
  Kram Vicki

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ved jeg Vicki - og det er bare skønt! Jeg er også trofast hos dig - nu vil jeg så bare begynde at vise dig det :-)

   Kh. Mette

   Slet
 39. Jeg kommenterer generelt ikke så meget. Men følger virkelig mange i blogland som giver mig virkelig meget inspiration. Så tak ALLE

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helle

   det var da en fantastisk kommentar. Og ja - vi får jo alle så meget ud af det - lad os huske at takke for det hen af vejen :-)

   Kh. Mette

   Slet
 40. JA JA JA! Jeg er så enig. Godt indspark:-)

  SvarSlet
 41. jeg er med - har hermed taget fat i kraven på mig selv og nu er det nu... !

  SvarSlet
  Svar
  1. Fedt Marlene

   Og det har jeg også ... lad os få ændret de dårlige vaner og finde tilbage til hvordan vi livligt kommenterede en gang :-)

   Kh. Mette

   Slet
 42. Hehe, blogland ligger da helt sikkert for enden af den regnbue :-)
  Virkelig smukt billede i øvrigt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ulla

   Ja, tror du ikke? :-) Og tak - både for ros af billede og ikke mindst for også at hive fat i debatten. Sammen kan vi så meget mere :-)

   Kh. Mette

   Slet
 43. Uha jeg er helt sikkert ikke god til at kommentere, men jeg vil gerne forsøge om jeg kan blive bedre:O) Jeg elsker jo også når der er respons på mine indlæg i Fantast-fabrikken.
  Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eva

   Fedt at du også vil prøve :-) Jeg vil bestemt også give det en ekstra tand opmærksomhed :-)

   Kh. Mette

   Slet
 44. Som du nok har opdaget, er jeg også gået helt død i blogskrivningen. Min interesse forsvinder når jeg nærmest aldrig får en kommentar på det jeg skriver.
  Til gengæld læser jeg stadig med mange steder og får gode idéer og inspiration :-)

  SvarSlet
 45. The signs and symptoms of hemorrhoids depend on the type present. Internal hemorrhoids usually present with painless rectal bleeding, while external hemorrhoids may produce few symptoms or if thrombosed significant pain and swelling in the area of the anus. cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman joss Many people incorrectly refer to any symptom occurring around the anal-Zectal area as "hemorrhoids" and serious causes of the symptoms should be ruled out. While the exact cause of hemorrhoids remains unknown, a number of factors which increase intra-abdominal pressure, in particular constipation, is believed to play a role in their development.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...