mandag den 14. oktober 2013

Boganmeldelse - to af de virkelig gode!

Der har været gang i bøgerne på det seneste - tror jeg har ædt 5-6 stykker de sidste par uger! Men to af dem fortjener at blive fremhævet - og måske det kan inspirere nogle af jer, hvis I mangler læselyst her i efterårsferien?

Forfulgt af Mahtob Mahmoody
 

Eksemplaret her - og lidt guf til læsningen - modtog jeg til anmeldelse fra Lahme Kommunikation. Og til de af jer, der læser det med småt, så låner jeg gerne bogen ud til andre, der har lyst til at læse den.
 
Ringer navnet Mahmoody en klokke? Det er ikke så mærkeligt, hvis det gør, for det er nemlig efternavnet på den kvinde - Betty Mahmoody, der for snart 30 år siden flygtede fra Iran med sin lille datter - Mahtob. Bogen og senere filmen "Ikke uden min datter" er læst og set af virkelig mange - fordi det rørte os, at sådan noget foregik. Betty fik verdens øjne op for, at børn - og kvinder - blev kidnappet eller holdt fanget mod deres vilje.
 
Mahtob er nu en voksen kvinde, og bogen er skrevet af hende med de minder og følelser, hun har gemt fra tiden som barn og senere gennem hele hendes opvækst. Den er virkelig og rørende. Så virkelig at jeg kunne mærke slagene og angsten, og så rørende at jeg flere gange græd.
 
Hvis man vil vide mere om hvordan livet også kan være, så er det en bog, der skal læses. Og jeg ville ønske, at jeg kunne sige, at det gode sejrer over det onde, men det er vist ikke helt sandt. Det gode sejrer ..... men kun fordi det onde forsvinder!
 
 
Svalens graf af Sissel-Jo Gazan
 
 
Her er vi i en anden genre. Her er vi ikke i virkeligheden, men det er så virkeligt, at det godt kunne have været det. Sissel-Jo har her skrevet sin anden videnskabskrimi, og måske man skal være en smule naturvidenskabeligt interesseret, før den fanger? Det tror jeg nu ikke, for historien griber mange af livets almindeligheder og vikler dem sammen til en uhyre spændende og meget velskrevet krimi.
 
En krimi, der egentlig mest er uhyggelig, fordi man tænker, at SÅ langt ude dagsordener kan da ikke drives af penge? Og kan familiehemmeligheder virkelig gemmes så godt og grundigt af vejen, at en ny sandhed bliver den fortalte? Og så er bogen et mega spændende indblik i børnevacciner.
 
Den skal også  læses - og bare rolig - du kommer ikke til at bruge lang tid på disse bøger. Det er som om, at siderne vender sig selv :-)


11 kommentarer:

 1. Har læst den sidste nævnte, og den slugte jeg på en nat. Ikke videre smart når man har to morgenfugle til børn :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja - er den ikke bare fantastisk! Men ja - det kan være svært at få slukket lyset i tide!

   Kh. Mette

   Slet
 2. Åh har virkelig lyst til at læse dem alle - ja, Ikke uden min datter har jeg selvfølgelig læst mere end en gang... men den tåler vel en gentagelse. Tak for anbefalingen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen selv tak. Jeg savner selv tit anbefalinger på gode bøger, så hvis mine kan inspirere, er det kun dejligt :-)

   Kh. Mette

   Slet
 3. jeg har "Ikke uden min datter" og "For mit barns skyld" begge skrevet af Betty Mahmoody ..... og de er læst så mange gange efterhånden.
  Nu må jeg på nettet og finde "Forfulgt" desværre kan jeg ikke låne danske børger på bibloteket her på Sicilien ...så da godt internettet findes :)
  Den anden må jeg se om jeg også kan finde. altid rart med nye bøger ....
  tak for anbefalingen.
  Hilsen Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Lis! Jeg håber du kan låne den på nettet!

   Kh. Mette

   Slet
 4. Ej Forfulgt, den må jeg læse.
  Hvis den ej er på biblo, vil jeg meget gerne låne den:-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...