fredag den 1. februar 2013

Hashtag - hvordan bruger du det?

Efter mine første 4 dage på Instagram - som har været over al forventning - er der et enkelt spørgsmålstegn, som jeg tænkte, at I måske kunne hjælpe mig med? :-)

Min hjerne er jo lidt (ok meget) indstillet på søgeoptimering (SEO), og min opfattelse af Hashtags (de ord, man skriver efter havelågen #, og som bliver til et link ved udgivelse) er, at de fungerer ligesom de søgeord, vi sætter på vores blogindlæg. Nemlig som noget, der kan findes, hvis man søger på det. Og som noget, der danner en rød tråd i den kommunikation, vi laver. Som noget, der giver mening.

Men.... hvad er så meningen med et Hashtag, som er så langt og så unikt, at det kun forekommer den ene gang, man skrev det? I mine øjne ingenting andet end at det måske kan få en til at trække på smilebåndet :-)

Eksempel: #minsengerovertagetafmindstemanden

Hvorfor laver man sådan en tekst, som et Hashtag - og ikke som teksten til det billede, som man lægger ud?

Måske er det mig, der har helt galt fat i konceptet, men det kunne være sjovt at høre jer - mine søde læsere - hvordan I bruger Hashtags, hvis I altså er på Instagram eller Twitter? Bruger I dem strategisk eller tilfældigt?

I kan nok regne ud, hvordan jeg forsøger at bruge dem, selvom jeg da også har ladet mig friste af de der lidt sigende, impulsive og i sidste ende ubrugelige Hashtags :-)


15 kommentarer:

 1. Åh... Jeg håber du har ret, har også selv undret mig over den store sammenhæng. Omend jeg syntes de personligste hashtags giver rigtig meget mening. Men måden den yngre generation (læs teenagere) bruger dem på, forbliver et kreativt mysterium for mig eks. #jeg #syntes #sne #er #smukt!
  Er spændt på at se de kyndigere instagrammere udrede.

  SvarSlet
 2. Årh... nu har jeg ikke være på instagram så længe, så jeg leger stadig lidt med det. Jeg bruger # som kategori/søgeord - tænker de der lang nogen #århnejnujegikkesovetinatigen - ikke giver så meget mening og jeg springer nemt hen over at læse det, for min halv-ordlinde hjerne kan ikke kapere det. #håberdetgivermening :D

  SvarSlet
 3. Jo flere # man indsætter på enkle ord, jo større er chancen for at der er flere der kommer forbi ens billede :-) derfor # ved hvert ord for de unges sætninger... Man kan jo bruge det som man lyster :-) selv indsætter jeg også engelske ord osv. ud i verden vil man jo gerne.

  Mvh Rikke (abelikate på instengram)

  SvarSlet
 4. Jeg følger også spændt med!

  Jeg er relativt ivrig bruger af Instagram, men jeg har intet kommercielt formål (altså en blog eller en webshop at promovere), og derfor går jeg ikke så meget op i hashtags - andet at lave nogle til smilebåndet. Jeg går dog op i at linke ved hjælp af @ til de produkter eller køb fra fx blogland, som jeg tager billeder af og lægger ud. Hvis jeg som dig, Mette, havde et kommercielt formål, så brugte jeg det ultra strategisk.

  Min primær bevæggrund for at bruge Instagram er, at jeg synes det vil være pinligt at lægge alle de billeder ud på Facebook, som jeg rent faktisk drømmer om at gøre - og når jeg har lagt et billede ud på Instagram, så er det som om jeg får sagt det højt.

  SvarSlet
 5. Jeg tror egentlig ikke, der er så meget grund til hovedbrud. Folk gør det fordi det er sjovt. For mange mennesker er Instagram jo bare en måde at være social på ligesom Facebook, og i den sammenhæng er søgeoptimering ret uinteressant. Men det er klart, at hvis man skal bruge det til at udvide en forretning, så skal man nok være mere strategisk. Men som Stina skriver, virker det fjollet at sætte hashtags mellem alle ord. #er er der vel næppen nogen, der søger på :-)

  SvarSlet
 6. Der er kategoriseringen: SEO om du vil:) Men så er der også det sjove. Man kan vise at noget er en joke, at man er ironisk eller andet ved at understrege det eksplicitte.
  Det er nogle så bedre til end andre, lissom det ikke er alle som forstår, at man ikke behøver at skrive handlet (@navn) på den person man skriver til hvis vedkommende er ejer af billedet man skriver under. Beskeden kommer frem alligevel

  SvarSlet
 7. Ganske enkelt for sjov! Og fordi der nogen gange går lidt for meget "når jeg tagger meget bliver jeg set af mange" i den både på blogs og på insta. Så lidt ironisk distance tror jeg. Og så er det ikke så tit man ellers "får lov" til at skrive OPIRØVEN og sådan noget - det er lidt ok hvis man lige hashtagger det først :)

  SvarSlet
 8. hold da op hvor føler jeg mig langt bagefter rent teknologisk.. jeg forstod overskriften Hashtag som noget om euforiserende tagbeklædning! så lærte jeg da noget nyt idag:-)

  SvarSlet
 9. Tak for dette indlæg, det havde også undret mig. Jeg er også stadig ny på instagram.

  SvarSlet
 10. Hvordan laver man disse Hashtag, er også stadig ny derinde?

  SvarSlet
 11. Jeg bruger med # ligesom Asli.

  Hvis du er mere nysgerrig kan du jo læser her http://elektronista.dk/foto/3-tips-og-5-forbudte-fa-endnu-mere-ud-af-instagram/

  SvarSlet
 12. Sejumlah faktor dapat menyebabkan formasi dari Ambeien termasuk kebiasaan buang air besar tidak teratur konstipasi atau diare c a r a m e n g o b a t i w a s i r a m b e i e n t a n p a h a r u s o p e r a s i a m a n p a l i ng j o o s olahraga, nutrisi diet rendah serat, peningkatan tekanan intra-abdomen berkepanjangan tegang, genetika, tidak adanya katup dalam vena hemoroid, dan penuaan.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...