onsdag den 27. februar 2013

Om at ville gøre det rigtige - og ikke vide, hvad det er!

Jeg - eller rettere vi - er i et kæmpe dilemma. Der kan helt sikkert findes større problemer i verden, men dette fylder enormt meget herhjemme lige nu!

Karen skal starte i børnehave på fredag - altså i overmorgen! Vi har fået tildelt en plads i en ganske almindelig børnehave liggende i fornuftig afstand fra vores hjem. Stedet virker super fint, og Karen glæder sig.

Hvis vi selv kunne vælge, havde vi dog ønsket at få en plads til hende i den børnehave, hvor Kusine Ella går - og hvor fætter Edgar også kommer til at gå. Det er en udflytterbørnehave, som huserer i Solrød Strand med de lækreste omgivelser og udendørsfasciliteter. Karen har krudt i måsen, og hun ville helt sikkert elske at tumle i det fri fra morgen til aften.

Vi valgte at blive stående på listen til denne udflytterbørnehave, og så tage stilling når og hvis vi en gang blev tilbudt en plads.

Det var så i går! Hun er blevet tilbudt en plads 1. maj, og vi har 5 dage til at svare.

Jeg aner ikke mine levende råd. Det er jo det vi gerne vil - et fantastisk sted for vores datter. det ligger lige rundt om hjørnet og det vil være en tidsbonus i en travl hverdag, hvor søs og jeg kan skiftes til at hente. Men på den anden side, nænner jeg næsten ikke at tilbyde Karen et skift efter kun to måneder - bare fordi hendes forældre synes, at det kunne være fantastisk?

Og at skulle tage stilling stort set før hun er startet, gør det ikke nemmere. Vi har intet grundlag for at træffe en kvalificeret beslutning. Der er masser af nuancer i valget, men nu vil jeg heller ikke trætte jer med en roman.

Åhh - ikke eksisterende fleksibilitet hos pladsanvisningen og for få børnehavepladser - jeg ønsker jer langt væk.

Kan nogen af jer overhovedet give mig et godt råd? Det er hende her, det handler om! :-)20 kommentarer:

 1. Hun vil lige være nået at falde til når hun skal flyttes...
  Men eftersom det jo nok kun er det ene skift indtil hun starter i skole, så tror jeg ikke hun vil få nogle varige mén af det ;0)

  Børn er langt bedre til at tilpasse sig end voksne... Så selv om det selvfølgelig ville være hårdt for hende, ville hun nok skulle klare det.

  Spørgsmålet er om I ville fortryde ikke at sige ja til en plads der giver hende det I ønsker hun skal have ud af sin hverdag???

  SvarSlet
 2. Hej.. :)
  Har hun evt andre steder hun kan være ind til hun skulle starte i den anden børnehave (altså den i gerne vil)?? Jeg tænker på f.eks. bedsteforældre.. For ellers synes jeg du har ret i det ville være synd at hun skulle skifte igen efter så kort tid.. Det skulle ikke være så sundt for børnene.. De er ret gode til det med de trygge rammer.. :) Håber det kunne hjælpe..
  Birgitte (Frk. Fløes forunderlige verden)

  SvarSlet
 3. Den er svær... men hvis I mener udflytter børnehaven er det bedste sted, så er det jo der hun skal gå!! 2 flyt skulle jo så gerne veje op for at nr 2 sted blir det mest fantastiske sted for Karen.

  SvarSlet
 4. Hej Mette.
  Nu arbejder jeg jo selv som pædagog i en børnehave. Jeg vil mene at hvis Karen ellers er en robust pige, som godt kan klare at der sker forandringer i hendes liv som er uforudsete, og at hun ellers er god til at tilpasse sig, så vil jeg ikke mene at det skulle være noget problem i at flytte hende til en anden børnehave efter 2 måneder. Hvis det er netop den børnehave i ønsker for jeres barn og som i mener hun vil have godt af og trives i, så synes jeg det er det i skal gøre. Snak med hende om at hun ikke skal være så lang til i denne børnehave, men at hun snart skal gå i en anden børnehave sammen med kusine Ella. Tag evt med ud og hente Ella i børnehaven så mange gange som muligt så hun også får sat billede på hvad det er i snakket om. Fordelen hvis hun skal flytte er jo så, at hun netop kender et andet barn og som hun er tryg ved. Men i skal måske tænke på at indkøring i børnehaven kan tage lidt længere tid. Men det er jo ikke sikkert. Glæder mig til at høre om jeres beslutning.
  Mvh Mette

  SvarSlet
 5. Nå jeg tænker at hun falder til i den første børnehave, men at I allerede nu forbereder hende på at hun om 2 mdr skal videre til den børnehave hvor Ella og Edgar går. Det vil da være det vildeste for hende og tæl sammen hvor mange dage der reelt er i de 2 mdr hvor hun skal i børnehaven....!
  Måske du kan hente hende et par gange og sammen kører I over og henter Ella og Edgar. Så snuser hun også lidt til de fede omgivelser i den anden børnehave. Karen er sej, hun skal nok klare den.
  Knus

  SvarSlet
 6. Jeg vil sige at det kommer an på hvordan Karen er! Hvis hun ikke er en meget følsomt barn, og i snakker med hende om det og forklare rigtigt godt, så kan det godt gøres.
  Jeg er måske lidt farvet af at vi har Vito i en udflytter og for pokker hvor er jeg glad for det! Kunne ikke forstille mig noget andet til vores dreng!
  Forstår dine tanker og håber i finder den bedste løsning for jer alle!

  SvarSlet
 7. Jeg ville også vælge den nye børnehave til. Som de andre skriver, kan hun godt klare det hvis hun ikke er vildt følsom og hvis i forbereder hende på det. Det var selvfølgelig mere optimalt hvis hun kunne være hjemme med mor eller andet familie til 1. maj eller blive i vuggestuen (hvis hun har gået/går i vuggestue) lidt længere.
  Det er så vigtigt, synes jeg, at vælge det til som man synes er det rigtigste for sine børn (og ikke blot det der er nemmest), men selvfølgelig ikke sådan at det ender med at gå ud over dem!
  Håber i finder en god løsning : )
  Hilsen Anna

  SvarSlet
 8. Jeg ville gøre det. Unger er MEGET bedre til omstilling end vi voksne. Vores unger har nemlig stået i den situation et par gange, godt nok er det pga skolelukning, men det var deres lille hyggelige skole som skulle lukkes helt ned og de alle flyttes til en større skole. Nu 1,5 år efter skal de endnu skifte klasse og lærer for 3 måneder og så efter sommerferien skulle der gerne være lidt mere ro på.
  Så hvis man som forældre ikke gør det store nr ud omskiftet, så er ungerne super seje. Og fordelen for Karen er jo at der er nogle kendte ansigter det nye sted med kusinen og fætteren.
  Så gør det...
  Kh Susanne

  SvarSlet
 9. Hej
  Vil bare lige fortælle lidt om en lignende situation vi har haft to gange med vores piger. Vores store søn gik i en skovbørnehave og det var vi rigtige glade for. Der skulle den mellemste også gå, men der var venteliste og vi blev tilbudt en anden børnehave (alm.). Vi var på besøg og dagen inden hun skulle starte, var der blevet plads i skoven. Vi tog selvfølgelig skoven. Vi havde forberedt hende på at hun skulle gå i den samme børnehave som storebroder, når der var plads. Det var hun helt afklaret med. Hun startede i skoven og nåede derfor ikke at starte i den alm. børnehave. Hvis stedet som i brænder for bare er det rigtige for jeres barn, syntes jeg også i skal forberede Karen på at hun skal flytte. Børn slår hurtig rødder og kan nemt trækkes op og plantes om uden de lider overlast. Der er ikke mulighed for at hun kan blive i Vuggestuen indtil Maj, eller de kan tage hende ind i en overbelægning i den ønskede børnehave. Argumentet til kommunen er at så undgår hun et skift. Og ellers klarer hun også det. Da lillesøster så skulle af sted, havde vi det samme problem. Der var heller ikke plads i Skoven hvor storesøster og storebroder havde gået. Så vi besøgte igen den (alm.) børnehave, men var så inden start så heldige at få plads i en anden Skovbørnehave. En lang smøre, håber i finder en løsning

  SvarSlet
 10. Lyt til jeres mavefornemmelse. :-)
  Det er rigtig ærgerligt at hun skal have et skift så kort tid efter hun er startet, men hvis i føler at skovbørnehaven vil være det bedste for hende, så synes jeg det er hvad i skal vælge.
  Vi står lidt i samme situation, dog er den også meget anderledes. Vore ældste går i en skovbørnehave, vi valgte dette, da han også har rigtig meget krudt i numsen. Dertil kommer så også at Liam har et sjældent handicap og det er efterhånden gået op for os at han ikke passer ind i en alm. børnehave. Så vi går og venter på en afgørelse om hvorvidt han kan komme i specialbørnehave (der er 10 pladser i HELE kommunen, need I say more). Vi er super ærgerlige over at det ikke fungerer i børnehaven. da personalet gør alt hvad de kan for at Liam skal trives hans udfordringer er bare for massive til at kunne håndteres i en alm. børnehave, hvis Liam samtidig skal have mulighed for at udvikle sig både mentalt og socialt. Så vi er helt sikre på at et børnehaveskift er det rigtige, på trods af at Liam så skal lære et helt nyt sted at kende. Desværre er dette skift ikke ligeså ligetil som jeres :-)
  Nå, sikke en roman. Men det jeg ville sige, er at I som Karens forældre er dem der har allermest styr på hvad der vil være godt for jeres barn. Så lyt til den stemme.

  http://eventyrgennemlivet.blogspot.dk

  SvarSlet
 11. Altså jeg er hverken pædagog eller psykolog, men bare Mor til tre poder. Da min ældste søn startede i børnehave, var vi på huskig og vidste at den børnehave kun var en mellemstation. Der gik vel en 4 måneders tid før skiftet blev en realitet. Det var selvfølgelig trist at sige farvel til kammerater og pædagoger, men han faldtvogså hurtigtvtil det nye sted. Uden men af nogen slags.

  Vi har jo så også lige flyttet de tre poder om på den anden side af jorden. De er nu 13,10 og 7. Det har de også klaret fint. Der har selvfølgelig været en tilvænningsperiode og et andet sprog der skulle under huden, men så længe vi er sammen som familie og at vi som forældre er afklarede kan vi støtte børnene uden at pylre. Anerkende hvis det lige er lidtvtræls men ellers være gode glade og tilfredse rollemodeller.

  Som min ældste sagde da vi annoncerede flytningen til Sydney:"yes!" Jeg mister ikke mine venner, jeg får bare flere, og jeg er jo god til at få venner." han er i hvert fald kommet styrket igennem skiftene.

  Gå efter hvad I mener vil passe jer bedst, og hvor Karen vil trives. Jeg er ikke i tvivl om at hun sagtens kan klare det, og tror du ikke I vil ærgre jer hver gang snakken falder på udflytterbørnehave, hvis I ikke vælger den?

  Beslutningen er nu engang jeres. God fornøjelse.

  SvarSlet
 12. Jeg har ingen råd, for jeg har ingen børn, men vil bare sige: hvor er hun da S Ø D.

  SvarSlet
 13. Hej Mette

  Med risiko for at gentage hvad andre allereðe har sagt!

  Hvad siger jeres mavefornemmelse.... I skal gøre det for Karen som i mener er det rigtige. Hvis i hælder mest til skovbørnehaven, så er den den i vælger, selvom hun skal skifte om 2 mdr. Jeg tror at hvis i vælger, at hun skal blive i den børnehave hvor hun først har fået plads, vil i altid tænke om tingene ville være anderledes i den "anden" børnehave jvis der opstår situationer som i ikke er helt glade for! Karen skal nok klare skiftet det er jeg sikker på. For hvis i udstråler ro, fattehed og "sådan er det" så affinder hun sig hurtigt med det! Fordelen er jo også at hun kender Ella i forvejen.
  Jeg ved ikke hvor meget man skal gøre ud af at fortælle hende at hun skal skifte om så og så lang tid! Har hun så langt et tidsbegreb? Men nøjes måske bare med at sige at hun skal skifte på et tidspunkt, men måske ikke for meget hurlumhej omkring det, tænker jeg!

  SvarSlet
 14. Hej Mette

  Jeg synes bestemt, I skal vælge udflytterbørnehaven. Karen kommer ikke til at lide overlast af flytteriet, og hvis hun endelig reagerer på det, så går det hurtigt over igen.

  Jeg tror, det er vigtigere at have fokus på jeres behov, og hvis udflytterbørnehaven både indeholder de værdier, I gerne vil have OG ligger mere praktisk i forhold til arbejde og hjem, så er der vel ingen tvivl - det kommer jo også Karen til gode.

  Held og lykke med beslutningen:)

  Kram

  SvarSlet
 15. Hejsa,
  Jeg ville også udflytterbørnehaven, hvis det er hvad I brænder for! Det kan Karen sagtens klare! Alma startede i dagpleje fordi vi ikke kunne få vuggestue plads der hvor vi ønskede! Lige så snart hun fik plads flyttede vi hende. Vi har aldrig fortrudt! Det har helt sikkert været det bedste valg!
  Karen vil da glæde sig over at skulle over til sin kusine. Og man bliver bare en bedre forældre af at følge ens mavefornrmmelse. Der er så meget at bekymre sig om i forvejen ;)
  Pøj pøj med det!
  Lykke

  SvarSlet
 16. Med alle de gode og fornuftige kommentarer, kan i vel ikke være i tvivl mere, jeg tilslutter mig, tag udflytterbørnehaven, hun klarer det, hun har jo jer til at støtte sig i overgangs perioden.
  Tænk vor er i heldige og få det i helst vil med jeres barn. Kærligst en pensioneret pædagog

  SvarSlet
 17. Nu ved jeg ikke om begge institutioner er i samme dagtilbud- og om I overhovedet har den struktur hvor I bor. MEN hvis det er tilfældet, ville jeg kontakte lederen af den institution hun først har fået plads i, og forklare at hun efter 2 mdr. skal skifte til den anden- og om hun evt. kan gøre noget for at undgå dette skift. Hvis det er i samme dagtilbud, kan de måske gå med til at køre med 1 ekstra barn i 2 mdr i naturbørnehaven?!

  SvarSlet
 18. Kære Mette
  Jeg vil ikke skrive hvilken løsning jeg synes I skal vælge, men bare sige at I skal vælge den løsning som I er sikre på er den bedste for Karen -forældre er altså de bedste til at mærke efter og beslutte hvad der er vigtigst for deres barn!!!
  Kh Pernille(mor og pædagog;))

  SvarSlet
 19. vil heller ikke tage stilling for jer men vil dog sige at barnet mærker jeres beslutning så hvis i syntes hun skal i udflytter børnehave er det det hun skal!!

  Det vil aldrig blive godt hvis i vælger noget som i reelt ikke syntes!!
  Er helt klart enig i at hvis det overhovedet er muligt at få hende passet af familie eller at i selv tager ferie osv for at undgå at hun skal starte i en ny institution vil det være at foretrække!!

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...