torsdag den 6. september 2012

3. søndag i september...

Det er lige om lidt! Og hvert år - den 3. søndag i september (16. september) kl. 10-16, står mange af Danmarks landmænd klar med åbne døre, så du og din familie kan tage på gårdbesøg.

Det er en flok af mine gode kolleger, der står bag, og jeg kan kun opfordre til at tage på landet denne dag med de små. Om man vil se grise, køer, mink, gartneri eller noget helt femte - ja, det bestemmer man selv. Mere end 50.000 danskere tager på gårdbesøg hvert år den 3. søndag i spetember - måske du også skal prøve i år?  Du kan klikke dig ind her, og se hvor der er en gård, der byder indenfor i nærheden af dig.

Hvor de små får en kæmpe oplevelse med dyrene, ja, så er det faktisk meget sjovt for de voksne også. Der er mange myter om det danske landbrug - og hvorfor ikke tage ud og se og få be- eller afkræftet dine fordomme? Hvis du har nogen? Men det tror jeg de fleste har - og måske du vil dele dem med mig?

Du kan læse meget mere om dagen og alle arrangementerne her.
Alle billeder er lånt her fra.

8 kommentarer:

 1. Sikke en god ide - sidder allerede og kigger, for ved min store dreng vil ELSKE det :)

  SvarSlet
 2. FED reklame Mette- som landmandsdatter klapper jeg i hænderne- og sidder samtidig og tænker på at jeg er ked af ikke at kunne give mine børn de oplevelser der følger med en opvækst på landet- og tænker på en oplevelse i sommerlandet der gav mig forståelse for at når man "kun" klapper f.eks. grise i zoo eller lignende steder så er der langt til forståelsen af at dyrene kan have et godt liv selv om de er til, fordi de er en del af en produktion og et erhverv... Må lige tjekke dit link :-)

  SvarSlet
 3. Tak for info - det er ellers altid sådan noget jeg finder ud af, når det ER afholdt. Det er hermed skrevet i kalenderen.

  SvarSlet
 4. Vi var afsted sidste år, og det var rigtig godt! Kan helt sikkert anbefales.
  i år er vi på ferie i Sverige imens det står på, så vi må med til næste år.

  SvarSlet
 5. Det er bare en rigtig god ide - jeg tror, at mange børn er fremmede overfor dyrene i dag. Deres kontakt begrænser sig til en hund, kat eller kanin. Det er utroligt sundt fo dem, at se, hvor bl.a. vores mad kommer fra, og styrke deres bevidsthed om, at dyrene skal have det godt.

  SvarSlet
 6. Har lagt en kommentar tidligere i dag, men den er væk... måske er den i din spambakke? Nu har jeg skiftet til en anden browser, så ser vi om det hjælper...

  Vil du tjekke om kommentaren er i din spambakke?

  SvarSlet
 7. Det er et super godt arrangement. Klemens elsker det. Vi er også på dyrskue hvert år (se mit indlæg fra juni), og der har lige været Økologisk Høstmarked, som vi desværre ikke nåede.
  Selvom vi bor tæt på mange gårde og ikke skal gå langt for at se maskinerne på marken, er det alligevel spændende at komme helt tæt på.

  SvarSlet
 8. Det er samtidig "skovens dag" -så jeg tror vi skal i skoven istedet i år :)
  Det er ellers en hyggelig dag at være afsted :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...