Jeg har ikke tal på hvor mange gange, jeg har vist billeder - eller omtalt - de gode boller, vi får til morgenmad hver dag! Vi bager ca. hver anden dag, dejen er koldhævet - og resultatet er fantastisk! Jeg tror også at opskriften er blevet efterspurgt op mod 100 gange her på bloggen, men jeg har aldrig fået taget mig sammen til at dele den med jer. Men nu skal det være!! Så here goes.....
Verdens bedste boller a'la Henrik:
6 dl koldt vand
20 gram gær
1 god håndfuld solsikkekerner
1 god håndfuld hørfrø
2 håndfulde havregryn
2 håndfulde hvedeklid
1 tsk salt
Almindeligt hvedemel for resten
OBS - gryn/mel/klid forholdet kan varieres alt efter, hvor grov en bolle, du vil have. Og efter nogle gange finder du helt sikkert det forhold, der passer ind i lige netop din smag - så ekseperimenter dig frem!
Dejen røres sammen med et almindeligt håndpiskeris. Den ender med at være fast men lidt våd - skal dog kunne sættes på bagepladen med skeer uden at flyde ud. Den røres sammen om aftenen - eller ca. 6-10 timer før der skal bages, og så hæver den i køleskabet natten over.
Når du skal bage, sættes bollerne på bagepapiret med to skeer, de pyntes med solsikkekerner, hørfrø, græskarkerner eller andet godt, sættes i en kold ovn, der tændes på 200 grader (varmluft) og bages i 30 minutter!
Og vupti - så har du verdens bedste boller - og er også rigtig godt på vej til et sundt morgenmåltid. Bollerne er også fast ingrediens i madpakkerne herhjemme, hvor der hver morgen smøres sandwiches til skole og arbejde :-)