torsdag den 30. december 2010

Onde forældre og en festlig nat

Som lovet en lille historie om vores nat. Vi har et meget nemt barn. Hun er altid glad og har altid sovet som en drøm. Hun har de sidste par måneder sovet det meste af natten (19.30 - 6.30) uden de store eskapader. Hun har dog på det seneste fået en flaske ved 4-5 tiden og så sovet videre til kl. 6.30. Men den sidste uge har vi stort set ikke hørt fra hende før kl. 6.30, og vi tænkte - så er det nu! Slut med natteservice og for alvor gang i den rigtige mad. Det går jo ud over appetitten, når der hældes mælk på om natten.  Og vi har jo fri - og dermed overskud til lidt nattebøvl. Onde forældre! Lige præcis i nat vågnede hun så kl. 1!!?? Hvad? Troede bare man som vanligt kunne stikke hende sutten, og så om på den anden side og sove videre. Men der havde Karen helt andre planer.Den første lille time, var der rimelig meget sirene over hende. Derefter sad hun bare og puttede sig ind til skiftevis far og mor - men kunne ikke falde i søvn. Det lykkedes så kl. 4.30. Og så sov hun til 7.30. Kl. 9 var hun færdig og blev lagt til en formiddagslur. Hun sov til kl. 13.20 - måske man var lidt i søvnunderskud ? :-)

Man kan sige, at det lykkedes - vi gav ikke op, hun overgav sig. Hun var slet ikke glubende sulten til morgen, hvilket bare bekræfter, at den der natflaske er ren og skær tryghed og hygge. Men man bliver jo lidt i tvivl, når der grædes i næsten en time. Det kan også have været af helt andre grunde - hvem ved, om der har været luft i systemet eller noget tredje. Men man føler sig bare lidt ond. Er det for tidligt, når man er 9½ måned? Hvornår holdt jeres børn op med at spise om natten - og kom det af sig selv, eller var det også en ond forældrebeslutning?

Det der med at spise rigtig mad er et helt kapitel for sig. Den tager vi en anden dag, når jeg igen er mega frustreret over at leverpostej mm. flyver gennem luftet, og der fingermales med havregrøden. Men nu er vi gennem tand nr. 6, så det burde give lidt ro på.... måske. Det er jo det forunderlige ved børn. Man ved aldrig hvad morgendagen bringer.

Og heldigvis kan sådan et smil her jo redde enhver dag! Og så er det spændende hvad natten bringer - for vi giver jo ikke op nu :-)


5 kommentarer:

 1. Åh kender det ALT for godt! Hvis hun er 9½ måned har hun slet ikke brug for noget om natten, det behov burde (som regel) ikke være der mere, når de runder de 6 måneder:-)
  Held og lykke med nattesøvnen fra en (også) MEGET træt mor...

  SvarSlet
 2. Puha, det er ikke rart med sådan nogle nætter!! Hatten af for at i holdt ud, det kan i godt klappe jer selv på skulderen for, det er sgu hårdt når man står der midt om natten.

  Har svaret på din kommentar til mit indlæg, men skriver lige her også: skal jeg høre Jane om vi har plads til en mere på markedet i Odense?

  Hav et rigtig fantastisk nytår, håber på et nyt og dejligt år i blog-land.. og måske et udvidet bekendtskab?

  KH Berit

  SvarSlet
 3. Hej Mette.
  Min datter er også 9 1/2 mdr. (fra d. 17. marts) og hun har faktisk ikke spist (drukket) om natten siden hun var fire måneder, så vi (jeg) har været heldig. Men som Fie skriver, så burde de jo ku klare sig uden mælk om natten, fra de er ca. seks mdr. Prøv at tilbyde hende noget vand i en sutteflaske i stedet for mælk, måske er hun bare lidt tørstig - det hjalp i hvert fald for min veninde :) Held og lykke.
  Kh. Tanja
  Ps. Sikke et dejligt smil hun har :D

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...