lørdag den 19. oktober 2013

Vietnamesiske forårsruller - How to!

Jeg har lige stået og lavet vietnamesiske forårsruller til min søsters fødselsdag i aften, og da jeg fik taget lidt billeder undervejs, tænkte jeg, at jeg ville dele fremgangsmåden med jer samt lidt fif. For de der rispapirdimser - de er nogle sticky lømler!

Men here goes:
  • Find alle ingredienser frem, snit og hak og læg det hele klar foran dig.
  • Fyld et fad med varmt vand til at blødgøre rispapiret i.
  • Lav også en skylleskål til fingrene, da du hurtigt har nudler og krydderurter ud over det hele!
  • Blødgør rispapiret
  • Læg rispapiret på en tallerken - så våd som muligt, da den ellers begynder at klistre til alt inden du er færdig.
  • Læg fyldet på - jeg har brugt glasnudler, gulerods- og agurkestave, krydderurter (mynte, sød basilikum og koriander) og tigerrejer
  • Fold enderne ind over fyldet
  • Fold den forreste ende op over
  • Rul mens du gør den så stram som muligt!
  • Og vupti - skær dem over i halve og anret med sød chillisauce.
Velbekomme!





14 kommentarer:

  1. Jeg har ikke fået prøvet det endnu... Men jeg bliver nødt til det en eller anden dag...
    Vi har heldigvis et ret velassorteret asiatisk supermarked her i Fredericia :0)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Karen Elisabeth

      Det må du prøve. Det er virkelig lækkert og et væld af muligheder for fyld og variantion :-) Og efterhånden er de almindelige supermarkeder ret godt med på udbudet :-)

      Kh. Mette

      Slet
  2. Svar
    1. Tak Simone - og de smagte virkelig godt :-)

      Kh. Mette

      Slet
  3. hatten af for det store pillearbejde du der har lavet :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen Kathrine

      :-) Der er meget forberedelse, men når først man har fået hakket og snittet, så er det en fest at begynde at rulle :-)

      Kh. Mette

      Slet
  4. Ser rigtig lækkert ud, måske man skulle prøve...... en dag hvor tålmodigheden er stor:0)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Louise

      Du bliver nødt til at prøve :-) Og det tog ikke mere end en times tid at lave disse 15 ruller - så tålmodigheden behøver ikke være kæmpe stor :-)

      Kh. Mette

      Slet
  5. Svar
    1. Hej Jane

      Det gør de nemlig - uhmmm :-)

      Kh. Mette

      Slet
  6. Elsker friske forårsruller og dine ser virkelig lækre ud.
    Hilsen Line.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Line

      Tusind tak :-) Jeg er også helt vild med det - så jeg tror de bliver lavet igen på lørdag, når vi skal have gæster :-)

      Kh. Mette

      Slet
  7. jeg har svært ved at finde en god dip opskrift. vil du dele din? eller har du delt den og jeg er uopmærksom? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Katrine

      Jeg har delt en rigtig god opskrift tidligere - den kan du finde i linket her: http://kirkesjov.blogspot.dk/2013/09/vietnamesiske-forarsruller.html

      Kh. Mette

      Slet