søndag den 11. august 2013

Der syltes....

Søndagen er gået med at omdanne havens lækkerier, for der er da ikke noget bedre end at hive et glas hjemmesyltet marmelade eller chutney frem, vel?

Karen og jeg var i haven i morges, og vi samlede nedfaldsæbler og plukkede rabarber. Dem ordnede vi og fyldte en gryde, tilsatte sukker, vanilje og lidt kanel - og resultatet var en fantastisk marmelade - frisk og sød og lækker ovenpå osten og klatkagerne!

I eftermiddags fandt vi så stigen frem og gik på rov i søsters blommetræ. Det er kæmpe stort og har de sidste par uger tabt rigtig mange lækre blommer, så nu skulle det være. Vi plukkede to kilo af Opal blommerne, halverede dem og tog stenene ud, hakkede rødløg, hvidløg og ingefær, tilsatte chili og brun farin og smagte til med Soya. Den thai-inspirerede chutney står nu til afkøling, men jeg har prøvesmagt, og den smager himmelsk!

Hvad er jeres bedste sylteopskrift?

 

 

7 kommentarer:

  1. Mums den chutney lyder lækker, lige noget for mine smagsløg, tak for opskriften. Skal vist i haven i dag og plukke ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ria

      Jeg lover dig, at den er god! Sød, krydret og liiige lidt stærk på den gode måde :-) Selv tak!

      Kh. Mette

      Slet
  2. Mmm... Hvor lyder det bare godt. Vores blommetræer er kun et par år gamle, så her er udbyttet ikke så stort endnu.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Linette

      Ja, sådan er det jo, men jeg er sikker på, at før du får set dig om, så er de kæmpe store og leverer kilovis af modne, lækre blommer :-)

      Kh. Mette

      Slet
  3. Hjemmelavet er da bare noget af det bedste :-) Jeg har en opskrift på blommemarmelade med valnødder - den har jeg fundet i Bolig Liv - og jeg tror aldrig jeg bliver træt af den :-)
    Kh Christina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Christina

      Mums - det lyder godt nok også lækkert! Her er der vist blommer nok til at forsøge sig med flere opskrifter hen af vejen, så måske man skulle prøve din variant :-)

      Kh. Mette

      Slet

  4. The signs and symptoms of hemorrhoids depend on the type present. Internal hemorrhoids usually present with painless rectal bleeding, while external hemorrhoids may produce few symptoms or if thrombosed significant pain and swelling in the area of the anus. cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman joss Many people incorrectly refer to any symptom occurring around the anal-Zectal area as "hemorrhoids" and serious causes of the symptoms should be ruled out. While the exact cause of hemorrhoids remains unknown, a number of factors which increase intra-abdominal pressure, in particular constipation, is believed to play a role in their development.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...